Information om vacciner

Gratis vaccination mod influenza og COVID-19 tilbydes ikke i almen praksis i sæson 2023/2024

Praktiserende læger får ingen rolle i den vederlagsfri vaccination af særlige målgrupper mod influenza og COVID-19 denne sæson. Der tilbydes i øvrigt ikke længere gratis vaccination mod pneumokokker.

Det betyder, at praktiserende læger i den kommende sæson 2023/2024 modsat de foregående år ikke får nogen rolle i forbindelse med vederlagsfri vaccination af særlige målgrupper mod influenza og COVID-19. I stedet kan man blive vaccineret på de regionale vaccinationscentre og en række apoteker. 

Mht. vurdering/henvisning via forløb i DDV af særlige målgrupper med henblik på vaccination ved vaccinationscentre eller andre aktører er vi orienteret om, at Sundhedsstyrelsen har meldt ud, at kronikere m.v. skal udfylde en tro- og loveerklæring i forbindelse med tidsbestilling til vaccination. Det betyder også, at praktiserende læger ikke skal vurdere/henvise kronikere, gravide m.v. til vaccination. Patienter, som kontakter almen praksis i relation til sæsonvaccination, skal henvises til at bestille tid til vaccination på www.vacciner.dk, eller kontakte regionen på følgende nummer:

Region Hovedstaden: Telefon: 38 64 99 00